Από τον chef Ιωσήφ Μπεϊντάρη
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. μοσχάρι (χτένι ή σπάλα) σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά
300 ml ξανθιά μπύρα
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. κόλιανδρο
1 κ.σ. κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. ρίγανη
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
2 μελιτζάνες
2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
1 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις φέτες μοσχαριού μαζί με χοντροκομμένο κρεμμύδι και πιπεριά, όλα τα μπαχαρικά (ρίγανη, κύμινο, πάπρικα, καγιέν, κόλιανδρο), τη μισή μπύρα και ελαιόλαδο σε μπολ και μαρινάρουμε για περίπου 4 ωρές.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το πανάρουμε σε αλεύρι και από τις δύο πλευρές.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά και από τις δύο μεριές το κρέας να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε όλη τη μαρινάδα στην κατσαρόλα μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. μοσχάρι (χτένι ή σπάλα) σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά
300 ml ξανθιά μπύρα
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. κόλιανδρο
1 κ.σ. κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. ρίγανη
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι & πιπέρι
Για τον πουρέ μελιτζάνας:
2 μελιτζάνες
2 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
1 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις φέτες μοσχαριού μαζί με χοντροκομμένο κρεμμύδι και πιπεριά, όλα τα μπαχαρικά (ρίγανη, κύμινο, πάπρικα, καγιέν, κόλιανδρο), τη μισή μπύρα και ελαιόλαδο σε μπολ και μαρινάρουμε για περίπου 4 ωρές.
Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το πανάρουμε σε αλεύρι και από τις δύο πλευρές.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά και από τις δύο μεριές το κρέας να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε όλη τη μαρινάδα στην κατσαρόλα μαζί με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και