ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ


ΥΛΙΚΑ
•  1 κιλό Βύσσινα.
•  750 γραμ. Ζάχαρη.
•  500 γραμ. Καθαρό Οινόπνευμα.
•  500 γραμ. Κονιάκ.
•  2 μπαστουνάκια Κανέλα.
•  2 καρφιά Γαρύφαλλο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•  Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε βάζο, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το οινόπνευμα.
•  Τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
•  Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.
•  Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.