ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ
Γίνονται 30-35 κομμάτια
•  250 γρ. Αλεύρι.
•  250 γρ. Φρέσκο Βούτυρο.
•  1/4 φλ. χοντροκομμένα αμύγδαλα και ολόκληρα αμύγδαλα όσα και οι κουραμπιέδες.


•  2 κ. σ. κονιάκ.
•  1 φλ. Ζάχαρη.
•  1 κρόκο Αυγού.
•  1 Βανίλια.
•  1/2 φλ. Ανθόνερο.
•  250 γρ. Ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•  Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο.
•  Προσθέτουμε ζάχαρη βανίλια και κονιάκ καθώς και το αυγό.
•  Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
•  Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη να μην κολλά στα χέρια μας.
•  Σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τους κουραμπιέδες που πλάσαμε στο σχήμα που θέλουμε και αφού βάλουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο στον καθένα.
•  Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
•  Μολίς τους βγάλουμε τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη.