ΥΛΙΚΑ
Γίνονται 30-35 κομμάτια
• 250 γρ. Αλεύρι.
• 250 γρ. Φρέσκο Βούτυρο.
• 1/4 φλ. χοντροκομμένα αμύγδαλα και ολόκληρα αμύγδαλα όσα και οι κουραμπιέδες.
• 2 κ. σ. κονιάκ.
• 1 φλ. Ζάχαρη.
• 1 κρόκο Αυγού.
• 1 Βανίλια.
• 1/2 φλ. Ανθόνερο.
• 250 γρ. Ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο.
• Προσθέτουμε ζάχαρη βανίλια και κονιάκ καθώς και το αυγό.
• Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
• Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη να μην κολλά στα χέρια μας.
• Σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τους κουραμπιέδες που πλάσαμε στο σχήμα που θέλουμε και αφού βάλουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο στον καθένα.
• Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
• Μολίς τους βγάλουμε τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη.