ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ


ΥΛΙΚΑ
•  250 γρ. φράουλες
•  2 μεγάλα πορτοκάλια
•  1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
•  1 πρέζα βανίλια
•  2 κ. σ. νερό
•  2 κ. σ. Κονιάκ
•  300 γρ. σαντιγύ
•  2 ακτινίδια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•  Πλύντε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια
•  Ξεφλουδίστε και κόψτε τα πορτοκάλια σε μικρές μπουκιές
•  Καθαρίστε τα ακτινίδια και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους 5 χιλιοστών
•  Ανακατέψτε τα φρούτα με το κονιάκ και βάλτε τα στο ψυγείο
•  Βάλτε τη ζάχαρη το νερό και την βανίλια σε κατσαρόλα και ζεστάνετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει
•  Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέστε το στα φρούτα
•  Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά
•  Σερβίρετε με σαντιγύ