ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΥΛΙΚΑ
•  Φλούδες από 5 μέτρια πορτοκάλια.
•  300 γραμ. Καθαρό οινόπνευμα.
•  600 γραμ. Ζάχαρη.
•  600 γραμ. Νερό.
•  5 γαρύφαλλα. (προαιρετικά)
•  2 μπαστουνάκια κανέλα. (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•  Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών ώστε να μην μείνει άσπρη ψίχα. Τις βάζουμε σε γουδί και τις χτυπάμε με ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
•  Τα βάζουμε σε βάζο, προσθέτουμε το οινόπνευμα και αφού ανακατέψουμε κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε για 5-6 μέρες.
•  Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά για 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βάζο. Αφήνουμε για άλλες 5-6 μέρες.
•  Στραγγίζουμε με τουλπάνι και φυλάμε το λικέρ μας σε μπουκάλι.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
•  Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε λικέρ λεμονιού, μανταρινιού, νερατζιού και γκρέηπφρουτ.