• 2/3 φλ. βούτυρο
• 1 3/4 φλ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 κ.γ. βανίλλια ή κονιάκ
• 2 1/2 φλ. αλεύρι
• 1 1/2 κ.γ. σόδα
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1 φλ. γιαούρτι
• 1/2 φλ. βραστό νερό
• 1/2 φλ. κακάο
Γέμιση και γλάσο:
• 4 φλ. ζάχαρη άχνη
• 3/4 φλ. κακάο
• 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κ.γ. βανίλλια ή κονιάκ
• 1/4 φλ. γάλα εβαπορέ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλλια. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γιαούρτι. Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Φτιάχνουμε δυο στρώσεις που τις ψήνουμε για 35' στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10', αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν προσθέσουμε τη γέμιση και γλασάρουμε. Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, χτυπάμε με το βούτυρο και προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα.
• 1 3/4 φλ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 κ.γ. βανίλλια ή κονιάκ
• 2 1/2 φλ. αλεύρι
• 1 1/2 κ.γ. σόδα
• 1/2 κ.γ. αλάτι
• 1 φλ. γιαούρτι
• 1/2 φλ. βραστό νερό
• 1/2 φλ. κακάο
Γέμιση και γλάσο:
• 4 φλ. ζάχαρη άχνη
• 3/4 φλ. κακάο
• 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κ.γ. βανίλλια ή κονιάκ
• 1/4 φλ. γάλα εβαπορέ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλλια. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γιαούρτι. Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Φτιάχνουμε δυο στρώσεις που τις ψήνουμε για 35' στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10', αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν προσθέσουμε τη γέμιση και γλασάρουμε. Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, χτυπάμε με το βούτυρο και προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα.