ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ

•    3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
•    2 αυγά
•    1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
•    2 1/2 φλυτζάνια γάλα
•    2 βανίλιες
•    1/2 φλυτζάνι βούτυρο
•    150 γρ. καταϊφι
•    3/4 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
•    1/2 φλυτζάνι νερό για το σιρόπι
•    φλούδα από λεμόνι
•    3 γαρύφαλλα
•    1 ξυλάκι κανέλλα
•    2 1/2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
•    1 κουταλιά ζάχαρη

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά
-Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα
-Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση
-Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά
-Προσθέτετε την βανίλια
-Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το καταϊφι,
-Ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινήσει
-Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι
-Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το καταϊφι
-Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το καταϊφι
-Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει
-Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγύ
-Απλώνετε την σαντιγύ πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε