ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ
•  1 φλ. καφέ Βούτυρο
•  1 φλ. καφέ Ζάχαρη
•  3,5 φλ. καφέ Αλεύρι
•  4 Αυγά
•  1 φλ. καφέ τριμμένη Σοκολάτα
•  2 κ. κ. (κοφτές) baking powder
•  2 πρέζες βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•  Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
•  Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, την τριμμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
•  Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι και την βανίλια και τα προσθέτουμε και αυτά.
•  Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε στο σκεύος μας ένα σχερικά ομοιεγενές μείγμα.
•  Χτυπάμε χωριστα τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα μας με ξύλινη κουτάλα.
•  Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
•  Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά σε φούρνο στους 175 βαθμούς.