ΦΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ
•  1/2 Κιλό Φάβα
•  1 μεγάλο Κρεμμύδι
•  1 φλυτζάνι Λάδι
•  Χυμό τριών Λεμονιών
•  Αλάτι - Πιπέρι
•  3 Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•  Μουσκεύουμε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.
•  Τη βάζουμε να βράζει και με κουτάλα βγάζουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
•  Οταν ο αφρός σταματήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε 1 ώρα ή μέχρι να λειώσει η φάβα και να γίνει πολτός.
•  Την περνάμε από τον μύλο των λαχανικών μαζί με το κρεμμύδι και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
•  Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουτ. σούπας λάδι και σιγοβράζουμε για λίγο.
•  Την σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει.
•  Για να τη σερβίρετε γαρνίρετε μα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού.