ΥΛΙΚΑ
• 1/2 Κιλό Φάβα
• 1 μεγάλο Κρεμμύδι
• 1 φλυτζάνι Λάδι
• Χυμό τριών Λεμονιών
• Αλάτι - Πιπέρι
• 3 Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Μουσκεύουμε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.
• Τη βάζουμε να βράζει και με κουτάλα βγάζουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
• Οταν ο αφρός σταματήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε 1 ώρα ή μέχρι να λειώσει η φάβα και να γίνει πολτός.
• Την περνάμε από τον μύλο των λαχανικών μαζί με το κρεμμύδι και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουτ. σούπας λάδι και σιγοβράζουμε για λίγο.
• Την σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει.
• Για να τη σερβίρετε γαρνίρετε μα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού.
• 1/2 Κιλό Φάβα
• 1 μεγάλο Κρεμμύδι
• 1 φλυτζάνι Λάδι
• Χυμό τριών Λεμονιών
• Αλάτι - Πιπέρι
• 3 Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Μουσκεύουμε τη φάβα σε νερό για μιάμιση ώρα.
• Τη βάζουμε να βράζει και με κουτάλα βγάζουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
• Οταν ο αφρός σταματήσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγοβράζουμε 1 ώρα ή μέχρι να λειώσει η φάβα και να γίνει πολτός.
• Την περνάμε από τον μύλο των λαχανικών μαζί με το κρεμμύδι και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κουτ. σούπας λάδι και σιγοβράζουμε για λίγο.
• Την σερβίρετε σε ρηχά πιάτα και την αφήνετε να κρυώσει.
• Για να τη σερβίρετε γαρνίρετε μα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την περιχύνετε με λάδι και χυμό λεμονιού.