Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
150 γρ ζάχαρη
160 γρ ρυζάλευρο
1 βανίλια (σε σκόνη)
30 γρ βούτυρο
40 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι γλυκού ροδόνερο
Βάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρολάκι . Ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το ρυζάλευρο και τη βανίλια και τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα . Ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 2 – 3 λεπτά .
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (όχι αντικολλητικό) με διάμετρο 26 εκ . και το αλείβουμε με το βούτυρο . Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια το σκεύους καθώς και τα τοιχώματα. Βάζουμε το μίγμα του ρυζάλευρου μέσα στο σκεύος και φροντίζουμε η επιφάνεια του , να είναι κατά το δυνατό ομαλή .
Βάζουμε το σκεύος πάνω στη εστία της ηλεκτρικής κουζίνας σε μέση θερμοκρασία . Αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να αρχίσει να μυρίζει γλυκιά καραμέλα) γυρίζοντας το σκεύος κατά διαστήματα ώστε το κάτω μέρος του μίγματος να ροδίσει ομοιόμορφα .
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο . Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ρίχνοντας από επάνω λίγο ροδόνερο (αν θέλουμε).